Potpredsjednica FBiH: "Ovo je veliki uspjeh mladog reprezentativca,cijelog tima, ali i uspjeh za državu BiH"

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović primila je danas člana Karate kluba "Mladost" iz Viteza, reprezentativca BiH Muniba Dedovića, koji je osvojio bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u karateu u Španiji u kategoriji borbi za kadete (+70 kg).

Ovo je inače bila jedina medalja za Bosnu i Hercegovinu i Karate savez BiH na prvenstvu najvišeg ranga u karateu. Današnjem prijemu prisustvovali su, osim Dedovića, i šef stručnog štaba našeg tima Aldin Adilović, te predsjednik Karate saveza SBK-a, Asim Hodžić.

Uz čestitke povodom osvajanja medalje, potpredsjednica je Dedoviću i Adiloviću uručila i prigodne novčane nagrade, te naglasila kako će pratiti njihov rad te im pružati podršku i u budućnosti. Naglasila je kako je ovo veliki uspjeh mladog reprezentativca, cijelog tima ali i uspjeh za državu BiH te naglasila kako se nada da će i u budućnosti Dedović ostvariti nove uspješne rezultate,kako u sportu tako i u daljnjem školovanju.

Inače, 10. SP za kadete, juniore i U21 seniore u karateu održano je od 25. do 29. oktobra na Tenerifima, a učestvovalo je 109 zemalja i 1.710 takmičara.

pogledano 919 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri