Potpredsjednica FBiH  prisustvuje radu 32. sjednice Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, u svojstvu sekretara BH delegacije prisustvuje radu 32. sjednice Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope koja se održava od 28. do 30. marta 2017. godine u Strazburu.

Globalna tema za kongresne dvije sjednice u 2017. godini je "Decentralizirana politika za uspješnu integraciju izbeglica". Poseban naglasak će biti na raspravama o integraciji izbjeglica, situaciji u Turskoj, politici prema mladima kroz podršku tranziciji mladih ka samostalnom radnom životu, korupciji na lokalnom i regionalnom nivou, važnosti dostupnosti podataka i implementaciji Evropske povelje o lokalnoj samoupravi u 47 država članica.

Na dnevnom redu sjednice bit će i Izvještaji o lokalnoj i regionalnoj demokratiji u Finskoj, lokalnoj demokratiji na Malti, u Estoniji i Islandu i posmatranje lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini.

pogledano 1120 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri