"Proljeće - moj grad"

Udruženje likovnih umjetnika Skopaljske doline i ove godine za talentovane učenike osnovnih škola realizuje konkurs na temu „Proljeće - moj grad“. Dio je ovo aktivnosti u okviru manifestacije „Bugojansko proljeće“.

U saradnji s osnovnim školama u našem grad Udruženje likovnih umjetnika Skopaljske doline četvrtu godinu organizuje poseban konkurs s ciljem afirmacije stvaralaštva učenika osnovnih škola, ali i njihovog povezivanja u umjetnosti. Konkurs svake godine pobudi interesovanje velikog broja učenika, a značajna je i saradnja s likovnim pedagozima i osnovnim školama.

U prosjeku, kako ističe Selma Slipac, članica ULUSD-a, oko 100 učenika dostavi radove koje gradjani mogu pogledati kao posebnu postavku tokom „Bugojanskog proljeća“. Tako je planirano i ove godine, a dodjela nagrada za najbolje planirana je 15. maja. Pored toga, najbolji radovi ove godine prezentirani su i na raličitim predmetima kako bi se učenicima i na taj način ukazalo na mogućnost korištenja umjetnosti i na praktičan način.

Udruženje likovnih umjetnika Skopaljske doline pored afirmacije stvaralaštva mladih, priprema i  kolektivnu izložbu članova u povodu Dana općine Bugojno koja će biti otvorena 19. maja.

pogledano 1293 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri