Napretkovi lipanjski dani kulture u Bugojnu

Hrvatsko kulturno društvo ''Napredak'' Podružnica Bugojno i ove godine organizuje ''Napretkove lipanjske dane kulture''. Manifestacija počinje u nedjelju 9. juna kada će u prostorijama Hrvatskog doma biti održana ''Večer pjesme i folklora''.

Kako je za RTV Bugojno istakla predsjednica HKD ''Napredak'' Dubravka Vukadin, uz članove tamburaškog sastava ''Zlatne žice'', Folklornog ansambla HKD ''Napredak'' i Gradskog folklornog ansambla Bugojno, u programu otvaranja, koje je predviđeno za 9. juni, učestvovat će i HKD ''Napredak'' Podružnica Vitez i HKUD ''Blaćani'' Biograci''.

Program će, dodaje, biti nastavljen i 14. juna, kada će biti promovisana zbirka pjesama „Moj haiku“ autora Zdenka Antunovića, a dva dana kasnije, u Pozorišnoj dvorani KSC-a biće održan koncert Amire Medunjanin.

Iz Hrvatskog kulturnog društa Napredak, mišljenja su da će i ove godine, navedeni kulturni sadržaji, privući veliku pažnju građana.

pogledano 2055 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri