U Bugojnu otvorena izložba slika Marice Kolak

Dan prije zvaničnog otvaranja ovogodišnjeg " XXI Bugojanskog proljeća ", u Umjetničkoj galeriji KSC upriličena je samostalna izložba pod nazivom " Sve što trebaš je sreća ", autorice Marce Kolak.

Izložbu je proglasio otvorenom Mirza Idrizović, direktor JU KSC Bugojno.

-Marica Kolak je slikarka koja s nostalgijom na svoja platna prenosi detalje iz prošlih vremena, u kojima nalazi inspiraciju. Izložbenom postavkom u Bugojnu dominiraju pejsaži, mrtva priroda, ženski akt, radovi u juti, detalji iz prošlosti-kazao je Vahid Duraković, govoreći o umjetnici i njenim djelima.

Ovo je treća autoricina samostalna izložba, a njene radove publika je imala već priliku vidjeti na Bugojanskim likovnim bijenalima, te u sklopu manifestacije Uskopaljske jeseni. Marica Kolak je rođena u Bugojnu. Članica je ULUSD i agencije MerisCon Art-a, te učesnica brojnih likovnih kolonija.

pogledano 1881 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri