US „Kalin“ organizuje Prvi memorijal „Edin Ramić“

U okviru obilježavanja Dana bugojanskih jedinica Armije RBiH i 25. godišnice kupreške operacije Udruženje strijelaca Kalin organizovat će memorijalmi turnir u streljaštvu „Edin Ramić“.

Riječ je o prvom memorijalnom turniru u streljaštvu „Edin Ramić“ , a na adresu Udruženja strijelaca Kalin već su stigle brojne prijave za učešće. Turnir će biti upriličen u subotu 21. septembra u streljani Udruženja strijelaca Kalin.

Učešće na turniru su najavili predstavnici 14 klubova iz Federalne lige u streljaštvu, kao i iz tri kluba koja su u fazi registracije za ligaške nastupe na nivou Federacije BiH. Takmičenje će biti organizovano u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkrenciji. Početak takmičenja je u 11,00 sati , a organizatori predviđaju da će takmničenje biti okončano do 14,00 sati kada će u svakoj od konkurencija biti dodijeljene nagrade najboljim pojedincima i klubovima.

Po riječima predsjednika Udruženja strijelaca Kalin Akifa Tupe na ovaj način organizator želi odati dužno poštovanje prvom predsjedniku Udruženja i komesaru Federalne lige u streljaštvu rahmetli Edinu Ramiću,pripadniku Armije RBiH i učesniku ratnih operacija na Kupresu, autoru knjige „Kupreška operacija jesen 1994.godine“

pogledano 1558 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri