Sara Pidro zlatna na taekwondo Balkanijadi

Proteklog vikenda u bugarskom gradu Samokovu održano je Balkansko prvenstvo u taekwondou.

Na prvestvu je nastupilo preko 650 takmičara iz 12 zemalja. Nastupajući za reprezentaciju naše zemlje članovi Taekwondo kluba Bugojno Sara i Velid Pidro su osvojili dvije medalje, zlatnu i bronzanu.

Balkansko prvenstvo održano je u kadetskoj,juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. U okviru reprezentacije naše zemlje, koju je činilo 88 takmičara i 10 trenera, iz Taekwondo kluba Bugojno su nastupliti: Leon Skenderović,Harun Ljubunčić, Tarik Rašak Sara Pidro, Faris Jusić, Alena Pavić, Nedim Mašić i Velid Pidro, kao i trener Amel Novalić.Od predstavnika TK Bugojno najveći uspjeh ostvarila je Sara Pidro koja je prvog dana , nakon tri borbe u svojoj kategoriji, zauzela prvo mjesto i osvojila zlatnu medalju. Sara je u prvom kolu savladala predstavnicu Bugarske sa 17: 6, u drugom kolegicu iz selekcije naše zemlje sa 20 : 5, a do zlatne medalje je stigla u finalnoj borbi proitiv reprezentativke Rumunije koju je savladala sa 23:11.

U seniorskoj konkurenciji Velid Pidro je osvojio treće mjesto. U svom nastupu savladao je prestavnika domaćina prvenstva, reprezentativca Bugarske, dok je u polufinalu zaustavljen od reprezentativca Sjeverne Makedonije.

Inače, reprezentativci naše zemlje na ovom prvenstvu su osvojili 32 medalje, od kojih su 4 zlatne, 12 srebrenih i 16 bronzanih.

pogledano 1549 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri