Ajvatovica 2019 :Održano takmičenje u streljaštvu

U okviru 509. Dana Ajvatovice u organizaciji Udruženja strijelaca „Kalin“ u našem gradu je u subotu organizovano takmičenje u streljaštvu.

Učešće na takmičenju uzeli su predstavnici 7 medžlisa koji pripadaju Muftijstvu travničkom. Za većinu učesnika ovo je bilo prvo takmičenje u streljaštvu, te se učesnicima prije početka takmičenja obratio instruktor streljaštva i sekretak US“ Kalin“ Kemal Lipovac objasnivši osnove sportskog streljaštva zračnom puškom.

Nakon krećeg prigodnog govora takmičenje je otvorio Akif Tupo, predsjednik US „Kalin“, naglasivši da su učesnici ovog trećeg takmičenja u streljaštvu u okviru manifestacije Ajvatovice početnici ili oni koji se do sada nisu aktivno bavili streljaštvom.

Učešće na ovom takmičenju uzelo je više od 70 djevojčica i dječaka iz medžlisa IZ: Busovača, Jajce, Donji Vakuf, Gornji Vakuf, Novi Travnik, Travnik i Bugojno.

U konkurenciji djevojčica sa 66 krugova prvo mjesto pripalo je Zehri Rizvić iz Medžlisa IZ Novi Travnik. Drugoplasirana je bila Ismihana Mehanović sa 51 krugom, također MIZ Novi Travnik, a treće mjesto sa 47 krugova je zauzela Sajra Talargić iz MIZ Bugojno.

U konkurenciji dječaka najbolji je bio Sulejman Talargić sa 68 krugova iz MIZ Bugojno. Druoplasirani sa 65 krugova je bio Ahmed Mašić, MIZ Bugojno, a treći sa 62 kruga Edin Filan iz MIZ Gornji Vakuf.

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je pripalo MIZ Bugojno, drugo MIZ Gornji Vakuf, a treće MIZ Novi Travnik.

pogledano 1223 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri