Održan Treći trofej grada Bugojna

Nogometni klub „Etna“ protekla dva dana bio je domaćin turnira „Treći trofej grad Bugojna“ sportskog događaja upriličenog u okviru obilježavanja Dana Općine .

Učešće je uzelo preko 60 ekipa iz svih krajeva BiH: Laktaša, Sarajeva, Sokoca, Banje Luke, Zenice, Cazina, Viteza, Prozor-Rame, Dobija, Mostara, Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Travnika, Donjeg Vakufa i Bugojna. U subotu su nastupale selekcije 2005./2006. i 2007./2008.godište, a u nedjelju 2009. i 2010./2011.godište. Uatkmice su igrane na terenu stadiona Mladost i u dvorani KSC-a Bugojno.

Svečano otvorenja turnira u subotu prethodio je defile učesnika ulicama grada. U ime domaćina tokom cerenomije otvaranja učesnike je pozdravio Rašid Ćehajić, zemjenik direktora NK „ Etna“. Zahvaljujući angažmanu direktora Kluba Safeta Šarana specijelni gost turnira bio je Andrea D'Amico, skaut talijanskog nogometnog saveza, koji se također obratio mladim nogometnim nadama. Prigodnim riječima dječake i roditelje su pozdravili i nekadašnji kapiten i trener bh nogometne reprezentacije Vlatko Glavaš, te zamjenik predsjedavajućeg OV Bugojno Salih Gurbeta. Uz riječi zahvalnosti zbog učešća, te uz želju da pobijede najbolji turnir je otvorenim proglasio načelnik Općine Hasan Ajkunić.

Oba dana trajanja prikazan je dopadljiv i dobar mali nogomet, posebno od strane ekipa koje su izborile završnicu u svojim godištima.

U kategoriji 2005./2006. godište turnir su osvojili domaćini, članovi NK „Etna“. U kategoriji 2007./2008. trijumfovali su mališani NK „Čelik“ iz Zenice. U kategoriji 2009.godišta najviše su pokazali članovi FK „Montevideo“ iz Mrkonjić Grada, dok su u kategorji 2010./2011.godište najuspješniji bili članovi ŠF“Rudanka“ iz Doboja.

pogledano 1734 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri