Adis Obad novi šef Stručnog štaba NK „Iskra“

Nakon što je krajem marta klupu Iskre napustio Salim Duraković, a ekipu u par zvaničnih utakmica vodio trener golmana Nusret Peco, plavi su bili u potrazi za novim trenerom.

Zvanično od jučer Nogometni klub Iskra dobio je novog šefa Stručnog štaba, a to je nekadašnji igrač Veleža Adis Obad. .Zadatak Obada je da Iskru ostavi u društvu prvoligaša.

-Iskra je klub koji ima dugu tradiciju i sigurno je da zaslužuje da ostane u prvoligaškom društvu. Biće dosta teško ali da ne vjerujem u to ne bi ni dolazio u Bugojno, izjavio je Obad prije prvog treninga sa ekipom na Jakliću.

Debi na klupi Iskre Obad će imati u subotu protiv svog nekadašnjeg kluba.

-Velež poznajem dosta dobro. Gledao sam ih u par proteklih utakmica i mislim da imaju jednu od najboljih ekipa u Prvoj ligi Federacije BiH. To što nisu u vrhu tabele nikoga ne smije zavaravati ali mislim da će u subotu bodovi ostati na Jakliću, poručio je Obad.

Inače, Iskra trenutno ima sada dva boda manje od TOŠk-a, ekipe koja se nalazi odmah iznad opasne zone.

pogledano 1288 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri