Okončana škola skijanja na Rostovu

Na terenima Rostova jučer je završena šestodnevna škola skijanja koju je pohađalo 24 polaznika, uglavnom osnovaca iz Bugojna.

Organizatori ove škole bili su Univerzalna škola sporta i Ski centar „Rostovo“, a instruktori profesori tjelesnog i zdravstvenog odgoja Elvir Seferović i Almir Bašić.

Kako su istakli instruktori svih 24 polaznika, koji su bili razvrstani u dvije grupe, uspješno su završili prvi stepen škole skijanja, a nakon završnog polaganja dodijeljene su im i diplome. Polaznici su savladali osnove skijanja za samostalan boravak na snijegu, kao i korištenje ski lifta.

Cijena škole skijanja za one koji su imali svoju opremu iznosila je 120 KM, a za one koji su opremu iznajmljivali od Ski centra „Rostovo“ 150 KM. U obuku je bio uključen prevoz kojeg svakog dana organizuje preduzeće „Putnik“, kao i korištenje ski lifta.

Univerzalna škola sporta i Ski centar "Rostovo" naredne sedmice, od 16. januara, organizovat će još jedan ciklus škole skijanja. Uz školu za početnike priliku za dodatno napredovanje imat će svi oni koji su uspješno završili početni stepen.

pogledano 1562 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri